fbpx

Welkom fondsenwervers!

Published by Jeroen Beelen on

Hallo en welkom bij onze allereerste blog post! Wij zijn enthousiast over fondsenwerving en nonprofit marketing, dus zijn we een nieuw fondsenwerving blog begonnen. Jij bent getuige van een historisch moment met de lancering van 101fundraising. Ten minste, dat hopen we…

We hebben al aardig wat getweet over deze lancering, dus we hopen dat jullie inmiddels net zo ongeduldig zijn om met het blog te starten!

101fundraising is een crowdblog over fondsenwerving, voor zowel de internationale als Nederlandse fondsenwerving gemeenschap. We willen onze expertise, inzichten en kennis delen, want fondsenwerving is een geweldig vak!

Dit blog is voor fondsenwervers die geen tijd hebben om hun eigen blog te onderhouden, maar wel af en toe willen bloggen. Het wacht op jouw blog! Als je kunt schrijven, lezen of reageren … join the crowd!!

Voor de lancering hebben we een aantal slimme en interessante fondsenwervers gevraagd om het crowdblog te starten.

De komende weken kan je blogs verwachten van Rebecca Davies, Julie Verhaar en Mitch Hinz die de Engelse blogs starten. Voor het Nederlandse gedeelte hebben Margot Ende, Victor van der Veen en Lars Arnoldussen afgesproken een inaugurele contributie te maken! Dit zijn allemaal fondsenwervers met jarenlange ervaring in succesvolle fondsenwervende nonprofits, zoals Artsen zonder Grenzen, Unicef, WNF, SOS Kinderdorpen, NizA-ActionAid en KWF Kankerbestrijding!

Tot nu toe hebben al 23 bloggers uit 9 verschillende landen afgesproken mee te doen! Bekijk wie het zijn op onze Bloggers pagina!

Voor de beginperiode zullen we elke maandag een nieuw Nederlandse blog post publiceren en donderdag een Engelse, maar we hopen dit aantal snel op te voeren…

Vergeet niet te linken met 101fundraising, zodat je niks mist! Je kan je inschrijven, zodat je nieuwe blog posts per e-mail ontvangt. Of schrijf je in voor de RSS feed (zelfs specifiek voor Engelse en Nederlandse posts).

We hebben nog wat extra´s toegevoegd, zoals een erg uitgebreide Blogroll, een Recommended Blogs Reader en enkele Twitter lijsten. Genoeg informatie over fondsenwerving om je tot volgend jaar bezig te houden!

We hopen dat je geniet van dit nieuwe blog. Als je denkt dat dit crowdblog een geweldig idee is, help dan alsjeblieft met het verspreiden van het nieuws en deel dit bericht met je eigen fondsenwerving netwerk. Want geen crowdblog, zonder crowd!

We beginnen morgen met een geweldige blog post van Rebecca, dus tot morgen. Bedankt en join the crowd!

Reinier Spruit en Jeroen Beelen
Oprichters 101fundraising – Crowdblog on Fundraising

PS. Je kan ook onze tweets volgen, onze pagina leuk vinden of tot onze groep toetreden. Genoeg, genoeg keuze…

PS2. Laat in ieder geval weten wat je van dit blog vindt, door een comment te schrijven.


Jeroen Beelen

Jeroen is founder of 101fundraising. He is manager online marketing for het Nederlandse Rode Kruis (Dutch Red Cross). Previously worked for SOS Kinderdorpen (Children's Villages) and several commercial companies. Check out the About page for more info.

8 Comments

Chiara IJsselmuiden · February 8, 2011 at 14:28

Geweldige initiatief Men in Black!! Wens jullie alle succes en vooral ook plezier!

Madelon Noordover · February 9, 2011 at 09:36

Leuk en goed idee, en de perfecte oplossing voor een ‘ik moet elke dag bloggen maar dat lukt niet’ probleem. Bovendien krijg je -hoop ik- een goed overzicht van wat er speelt en wie waar mee bezig is. Ik ben benieuwd! Succes.

Jeroen Talens · February 9, 2011 at 12:02

Goed idee, veel succes. Ik twijfel nog over een rol als blogger. Begrijp de categorieen (goud, zilver, brons) niet helemaal. Zegt dat iets over je commitment of over je status? Kun je daar nog iets over zeggen? Bedankt.

    Jeroen Beelen · February 9, 2011 at 16:24

    Een categorie geeft aan hoeveel artikelen van een blogger zijn geplaatst. Maar elke blogger bepaalt zelf hoe vaak hij blogt: je bepaalt dus zelf je commitment. Dit is het principe van het crowdblog.

Margot Ende- van den Broek · February 9, 2011 at 22:17

Een crowdblog over fondsenwerving: hoe cool is dat? Gefeliciteerd Jeroen en Reinier. Ik hoop dat de blogs aanzetten tot het delen van best practices en discussies tussen fondsenwervers. Fondsenwerving is immers het mooiste vak van de wereld!
Succes!

Félice van der Sandt · February 10, 2011 at 16:12

Super initiatief, nu al toegevoegd aan mijn favorieten! Succes mannen!

Ellen Meulenveld · March 14, 2011 at 12:34

Wat een prachtig initiatief. Gefeliciteerd ermee.
Ik ga het in ieder geval blijven volgen!
Hoe het allemaal werkt snap ik nog niet goed maar dat zal zichzelf wel wijzen denk ik.
Ik hoop veel goede informatie te vinden en als ik iets toe te voegen heb zal ik dat niet nalaten.
En wie weet, vind ik wel ingangen waar we nog niet aan hebben gedacht.
Bedankt alvast.

A.C. (Ton) Lange · March 31, 2011 at 16:03

Ik heb het nog niet door hoe het gaat werken maar ik mij voorgenomen het te blijven volgen. Mogelijk dat naast de bekende en in gebruik zijnde social media dit ook een bijdrage kan leveren bij de fundraising voor Stichting Tileng.

Met vriendelijke groet,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *